Helgbravader

 
 
Jag var ute igår. Träffade vänner, drack öl, hade sjukt roligt och ramlade in hemma vid 3. Alltså gud vad jag kände att jag behövde det. Mycket för att bli påmind om att jag faktiskt fortfarande existerar som egen person och inte endast som mamma. Men även för att bli påmind om hur jävla trist det är att vakna upp och inte orka ett jäkla dyft. Förstår inte att jag med vilja mådde så här mer eller mindre varje helg för något/några år sedan.
 
Värst är nästan hur fruktansvärt sliten jag ser ut idag. Ser ut som sju svåra år och mina dagliga mörka ringar under ögonen är nere på kinderna nu. Men som sagt, kul var det! Och idag har jag fått chansen att ta det lite lugnt då Peter tog med sig Tuva-Li på äventyr. Saknar dock min lilla tjej och vill väldigt gärna att de ska komma hem så vi kan mysa.
 
Nu ska jag titta till mina pyssel-projekt som står och torkar. P kom hem med en kopparspray till mig häromdagen och nu tycker jag mer eller mindre att allt här hemma behöver en omgång med den. Än så länge har alla silvriga ljusstakar omvandlats till koppar. Men nu testade jag även att spraya om foten till en julstjärna som ska stå i sovrummet. Håller alla tummar och tår för att det ska bli bra!

Nytt i Tuva-Li's garderob

 
 
Inte för att Tuvisen behöver nya kläder. Men jag kunde inte låta bli att köpa detta häromdagen Tippar på att min lilla tjej kommer att kunna ha 68 ett litet tag nu så då känns det desto roligare att fylla på garderoben.

10 saker du inte visste om mig

 
 
Fick en utmaning av både Josefin och Elin som jag dock väljer att göra om lite då jag är för lat för att svara på hela. Väljer istället att halvera den och endast berätta 10 saker om mig själv som ni förmodligen inte visste sedan tidigare. Enjoy!
 
1. Jag har absolut inget tålamod. Överhuvudtaget. Vill jag ha något så vill jag ha det nu, på en gång. Helst igår. Och jag har väldigt lätt för att tappa humöret när något är svårt/jobbigt eller när Tuva-Li är knepig och gnällig.
 
2. Jag älskar att städa och att tvätta. Känslan av en nystädad lägenhet och en tom tvättkorg är obeskrivlig. Dock är jag rätt lat och kan skjuta på städning in i det sista när jag inte har någon lust.
 
3. Jag vill en dag starta eget företag och hoppas på att någon gång kunna livnära mig på det.
 
4. Jag tycker att det är otroligt skönt att umgås med mig själv. Att shoppa, äta, se på film, lyssna på musik framför datorn, pyssla och så vidare är något jag verkligen njuter av att göra själv. Jag har aldrig känt något behov av att ständigt vara omringad av människor och jag trivs väldigt bra i mitt eget sällskap.
 
5. Jag är en känslomänniska och har väldigt lätt för att gråta. Har dessutom väldigt lätt för att bli irriterad. Och väldigt lätt för att bli otroligt glad.
 
6. Jag fascineras väldigt mycket av 1700-talet, 40- och 60-talet och fantiserar ofta om hur det vore att få resa i tiden. Speciellt 1700-talet intresserar mig och jag älskar att se på film som utspelar sig under detta århundrade.
 
7. Jag avskyr ris, oliver, ost, saltgurka, keso, stekt potatis och falukorv.
 
8. Jag vill gifta mig. Alltså, jag vill verkligen gifta mig och tänker på det minst en gång om dagen. Har säkert sparat 500 inspirationsbilder och längtar efter hela planeringsfasen inför bröllopet. Väntar dock fortfarande på att min kära P ska fria. Och nej, jag tänker inte göra det själv. Är inte ens ett alternativ.
 
9. Jag skulle väldigt gärna vilja köra runt i en Camaro SS från '69. Har däremot inget körkort, så kanske skulle ta tag i det först och främst.
 
10. Jag snarkar. Tydligen väldigt högt.

Spenderar tisdagen hemma

 
 
Tuva-Li roar sig själv i babygymmet för en gångs skull. Hon vill nämligen helst vara med hela tiden, men nu när hon kan sitta upp i gymmet verkar det vara mer uppskattat. Jag tänkte passa på att se gårdagens avsnitt av Paradise Hotel och slänga i en tvättmaskin. Vaknade upp med både mensvärk och ont i halsen så vi har bara varit hemma idag och kommer att fortsätta med det under resterande del av dagen. Känner mig inte alls som den roligaste morsan men det vet jag ju att man inte kan vara alla dagar heller.
 
Vi tog en tur till IKEA igår kväll. Tänkte att jag skulle köpa lite julpynt men kom istället hem med allt annat än just det. Happens everytime. Vet inte ens om vi behöver något nytt, måste släpa upp kartongen med alla julsaker från förrådet och titta. En julstjärna till sovrummet är jag dock på jakt efter men det är svårt när man är så petig. Då hinner liksom julen ha passerat innan man har hittat något man tycker är fint. Är inte hela världen om vi blir utan men jag tycker att det är så mysigt att ha en lysande på kvällen. 
 
Nu längtar vi efter pappan i huset så vi kan få mysa lite alla tre

En julklapp till Tuva-Li

 
 
En av Tuvisens julklappar kommer att bli två sjalar hon kan ha till våren. Den lite tjockare med spets kommer från Ester Eleonora och den i rosa leopard är köpt på Lindex.
 
Kommer att låsa bloggen under morgondagen. Just nu försöker jag att hitta ork till att mejla de som vill fortsätta läsa. De personer jag inte har ett ansikte på vet jag ännu inte hur jag ska göra med.

Lösenordsskydda bloggen

 
 
Kommer att lösenordsskydda bloggen, i alla fall för ett tag. Något knasigt har hänt, jag har lyckats radera alla inlägg och just nu känner jag att jag vill ha lite koll på vilka som läser (och kommenterar för den delen). Kommer med all säkerhet att välja att ta bort det men som det ser ut nu vill jag inte att vem som helst ska kunna kika in här! Så, vill du ha lösenordet - skriv till mig på Facebook, sms eller lämna din mejl här.
 
Helgen är nu över och det är måndag igen. Tycker att det är lika tråkigt varje gång Peter går tillbaka till jobbet, men vi har haft en väldigt bra helg så jag ska inte klaga. Igår var vi ute hos min pappa i Nykvarn och fotograferade Tuva-Li och när vi kom hem la vi oss i sängen och ägnade kvällen åt att titta på film. Den sista filmen vi såg innan vi somnade, Chasing Mavericks, kan jag verkligen rekommendera. Verklighetsbaserad, vilket alltid gör att man tycker att storyn blir så mycket bättre.
 
Idag ska vi till Barnens Hus och senare i veckan blir det nog någon babydate eller två. Tänkte även att jag skulle hinna med att börja julpynta. Vill ha lite julstämning tills på söndag då det är första advent. Hade jag fått bestämma hade vi åkt raka vägen och köpt gran nu på en gång, men det får nog vänta lite till.. Längtar så otroligt mycket efter julen i år och ser fram emot att få fira den med Tuva-Li Hur häftigt är det inte att få skapa egna traditioner med sin alldeles egna familj?

RSS 2.0